هر روز یک
مهمان
آکادمی مدیران 5 ستاره

نکات مهم در طراحی استراتژی کسب و کار

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

طراحی استراتژی کسب و کار باید به گونه‌ای تدوین شود که به راحتی با تغییرات محیط شغلی سازگار بوده و امکان اشتراک گذاری آن با همه کارکنان وجود داشته باشد. به طور کلی استراتژی در کسب و کار یک فرایند مستمر بوده که باید به طور منظم پس از بررسی عملکرد همه نیروها در کنار هم تغییراتی در آن به وجود بیاید، تا در نهایت یک کسب و کار موفق به اهداف خود برسد. در صورتی که نکات مهمی را در مراحل تدوین استراتژی کسب و کار مد نظر قرار بدهید، در نهایت یک استراتژی کاملاً سازگار با اهداف کسب و کار خود تدوین می‌کنید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره، آموزش‌های تخصصی، یا آشنایی با چند نمونه استراتژی کسب و کار جهت دریافت ایده، می‌توانید از مراکز تخصصی مانند آکادمی 5 ستاره کمک بگیرید.

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

استراتژی کسب و کار چیست؟

استراتژی کسب و کار به عنوان مهم‌ترین مسئله برای مشاغلی است که به دنبال پیشرفت و توسعه فعالیت خود هستند. استراتژی کسب و کار شامل مجموعه‌ای از اهداف و اقدامات بوده که نحوه رشد و حرکت یک کسب و کار را مشخص می‌کند. در واقع استراتژی‌ها یک نقشه راه برای دستیابی به اهداف کسب و کار است. 

یک استراتژی کسب و کار جامع، به موارد مهمی از جمله چشم انداز کسب و کار، نوع اهداف استراتژی‌ها و تمام اقدامات مختلف اشاره می‌شود. اگر به شکل دقیق به یک استراتژی نگاه کنید، متوجه می‌شوید که یک فرایند پیچیده است و نیاز به تحقیق و بررسی زیاد دارد، تا در نهایت یک سند هدفمند تدوین شود. 

در صورتی که اطلاعات کافی در مورد استراتژی در کسب و کار و مراحل تدوین استراتژی کسب و کار ندارید، بهتر است از مراکز متخصص مانند آکادمی 5 ستاره کمک بگیرید، تا بهترین نتیجه برای کسب و کار شما به وجود بیاید.

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

مراحل تدوین استراتژی کسب و کار

سرنوشت هر کسب و کار در دست مدیریت آن است، در صورتی که بخواهد در بازار رقابتی امروز دوام داشته باشد، باید در طراحی استراتژی کسب و کار موثر توانمند گردد. برای اینکه به این توانمندی دست پیدا کنند، دریافت مشاوره تخصصی از کارشناسان آکادمی 5 ستاره ضرورت دارد. همچنین امکان دریافت آموزش‌های تخصصی برای چیدن یک نقشه راه اصولی و هدفمند سبب موفقیت هرچه بیشتر یک سازمان می‌شود.
تا اینجا متوجه شدیم که استراتژی کسب و کار در واقع یک نقشه راه است که به افراد کمک می‌کند تا در کنار یکدیگر به گونه‌ای حرکت کنند که در نهایت به هدف‌های مشخص شده برسند. اگر به مراحل تدوین استراتژی کسب و کار آشنایی داشته باشید و به صورت قدم به قدم استراتژی را مشخص کنید، حتماً سطح کسب و کار خود را بالاتر می‌برید.
برای آشنایی بیشتر با مراحل تدوین استراتژی کسب و کار در ادامه به آنها می‌پردازیم:

تعیین یک چشم انداز خوب

قبل از مشخص کردن اهداف سازمان، بهتر است که یک چشم انداز خوب برای کسب و کار خود در نظر بگیرید. در واقع با مشخص کردن ارزش‌های اصلی شرکت و موقعیت مطلوب آن در آینده، بهتر می‌توانید بازار هدف را مشخص کنید. برای اینکه این مرحله را به خوبی طی کنید، لازم است که به برخی از موارد مانند خدمات و ارزش پیشنهادی، نوع مشتریان و بازار هدف تسلط کافی داشته باشید.

تعیین اهداف سطح بالای سازمان

مرحله مهم، تعیین اهداف سطح بالای سازمان است که معمولاً بر روی افزایش فروش و سود یک مجموعه تمرکز می‌کنند. زیرا افزایش سود سبب بقای سازمان شده و ارزش سهم را بالاتر می‌برد، تا سرمایه‌گذاران بیشتری برای بهبود سهام آن پیش قدم شوند.

تحلیل کسب و کار و بازار هدف آن

در زمان طراحی استراتژی کسب و کار لازم است که محیط داخلی و خارجی کسب و کار با جزئیات تحلیل و بررسی شود. نتایج این تحلیل موجب می‌شود تا نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها بهتر شناسایی شده، مدیران سازمان‌ها از این نتایج استفاده بهینه ببرند.

کتاب گامهای ثروت آفرینی کتابی به قلم علی شاه حسینی، با استفاده از امثال و حکایت‌ها، شما را به طور کامل، درست و دقیق با الفبای ثروت آفرینی آشنا می‌کند.

تعیین نحوه کسب مزیت رقابتی

پس از شناخت دقیق بازار و بررسی توانمندی‌های سازمان لازم است که مشخص شود، چگونه یک مزیت رقابتی برای خدمات و محصولات ایجاد گردد، تا با ارائه آن در بازار افزایش فروش و سود بیشتر را به دنبال داشته باشد.

مشخص کردن نوع استراتژی

پس از طی کردن مراحل قبلی مانند تعیین اهداف، تحلیل کسب و کار و نحوه کسب مزیت رقابتی، باید یک استراتژی برای دستیابی به این اهداف چیده شود. معمولاً طرح‌های استراتژیک به شکل‌های مختلف به سازمان‌ها کمک می‌کند که مهمترین آنها شامل موارد ذیل است:

  • انتخاب استراتژی رشد برای افزایش اندازه کسب و کار
  • انتخاب استراتژی تثبیت برای حفظ وضعیت فعلی کسب و کار
  • انتخاب استراتژی کاهش برای تمرکز بر بخش خاصی از کسب و کار و کاهش اندازه آن

اجرا و اندازه‌گیری

پس از مشخص شدن تمام مراحل قبلی به یک مرحله بسیار مهم یعنی اجرا و اندازه‌گیری این استراتژی‌ها می‌رسید. در این مرحله باید به تخصیص منابع توسعه طرح‌ها و اقدامات نظارت بر پیشرفت هر کدام از این کارها توجه کنید. زیرا با بررسی پیشرفت هر بخش در می‌یابید که استراتژی‌های شما تا چه حد موثر است.

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

4 نکته مهم در طراحی استراتژی کسب و کار

طراحی استراتژی کسب و کار مانند یک چراغ راه برای مدیر شرکت و سایر کارکنان است. این چراغ راه مشخص می‌کند که در هر بخش از سازمان باید به چه شکلی حرکت کرد. بدین ترتیب داشتن یک استراتژی مناسب برای سازمان‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
زمانی که قصد طراحی استراتژی کسب و کار را دارید، لازم است که به برخی از نکات مهم توجه کنید، تا در نهایت، نتیجه این برنامه‌ریزی کاملاً هدفمند باشد. در ادامه به بررسی 4 نکته مهم در هنگام طراحی استراتژی برای کسب و کارهای مختلف می‌پردازیم:

استراتژی واقع بینانه

استراتژی باید واقع بینانه و قابل اجرا باشد، زیرا تعیین اهدافی که غیر ممکن یا دشوار است، موجب ناامیدی مدیر و سایر کارکنان می‌شود. در نهایت ممکن است کل سازمان یا استراتژی با شکست مواجه گردد.

تمرکز بر کسب و کار خود

داشتن تمرکز بر کسب و کار یکی از نقاط قوت یک مدیر است؛ زیرا به راحتی تمام نقاط ضعف و قوت را شناسایی کرده و با تبدیل نقاط قوت به احسنت و جلوگیری از تهدیدها امکان موفقیت بیشتری دارد.

انعطاف پذیری استراتژی

محیط کسب و کار مدام در حال تغییر است و ممکن است نیروهایی وارد یا خارج شوند و حتی روش فعالیت نیز تغییر کند. پس باید استراتژی تعیین شده انعطاف پذیر باشد، تا با تمامی تغییرات مهم سازگار گردد.

اشتراک گذاری استراتژی و درک آن توسط کارکنان

یک استراتژی برای به دست آوردن موفقیت باید بین کارکنان به اشتراک گذاشته شود، تا همه در جهت رسیدن به اهداف مشترک حرکت کنند. البته درک استراتژی توسط تمام کارکنان در هر رده شغلی ضرورت دارد.

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

مزیت داشتن استراتژی در کسب و کار

تمام کسب و کارهایی که تمایل دارند کسب و کارشان به موفقیت رسیده و در بازار رقابتی امروز دوام بیاورند، به یک استراتژی کسب و کار قوی نیاز دارند، تا نقشه راه خود را مشخص کنند. در واقع داشتن استراتژی در کسب و کار مزایای بسیار زیادی را به وجود می‌آورد که در ادامه به چند مورد مهم آن اشاره می‌کنیم:

کتاب گامهای ثروت آفرینی کتابی به قلم علی شاه حسینی، با استفاده از امثال و حکایت‌ها، شما را به طور کامل، درست و دقیق با الفبای ثروت آفرینی آشنا می‌کند.

هدایت کسب و کار

یک استراتژی موفق موجب می‌شود تا تصمیمات خود را بر اساس اهداف و چشم انداز کسب و کار خود بگیرید و از انحراف مسیر جلوگیری می‌کند.

افزایش بهره‌وری

یک استراتژی کسب و کار موجب می‌شود تا منابع را بهتر شناسایی کرده و با تخصیص آنها سبب افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها شوید

تصمیم گیری بهتر

داشتن استراتژی در کسب و کار موجب می‌شود تا اطلاعات خود را به طور موثرتری جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنید، این مسئله کمک می‌کند تا با ریسک کمتری تصمیم گیری نمایید.

دادن انگیزه به کارکنان

یک استراتژی منظم موجب می‌شود تا کارکنان بفهمند، کسب و کار در کدام مرحله قرار گرفته و ادامه مسیر چگونه است، این موضوع سبب افزایش انگیزه و بهره‌وری کارکنان می‌شود. 

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

چند نمونه استراتژی کسب و کار

استراتژی‌های کسب و کار به روش‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند و هر مجموعه مناسب با شرایط خود می‌تواند یک نمونه استراتژی کسب و کار یا چند نمونه از استراتژی‌ها را مد نظر قرار داده و تلفیقی از آنها را اجرا کند. 

یک روش رایج که استراتژی کسب و کار را با آن طبقه‌بندی می‌کنند، بر اساس هدف کسب و کار است. در ادامه چند نمونه استراتژی کسب و کار را بررسی می‌کنیم:

توسعه بازار فروش

استراتژی توسعه بازار شامل فروش محصولات یا خدمات مختلف به مشتریان جدید است.

توسعه محصول 

با تعیین این استراتژی، محصولات یا خدمات برای مشتریان فعلی توسعه پیدا می‌کنند.

افزایش بهره‌وری

این استراتژی شامل بهبود کارایی و اثربخشی کسب و کارها است.

کاهش هزینه‌ها

با در نظر گرفتن این استراتژی هزینه‌های کسب و کار به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

محافظت از بازار

با طراحی این استراتژی اقداماتی برای جلوگیری از ورود رقبا به بازار و حفظ آن مشخص می‌شود.

طراحی استراتژی کسب و کار - دکتر علی شاه حسینی

نتیجه‌گیری

طراحی استراتژی کسب و کار در واقع مشخص کردن یک نقشه راه است تا به سازمان‌ها کمک کند که بدون مشکل به اهداف خود برسند. به همین جهت تعیین استراتژی در کسب و کار یک ابزار ضروری است و باید توسط افراد متخصص و کار بلد تدوین گردد.

در صورت داشتن درک درستی از کسب و کار و همچنین استفاده از مشارکت کارکنان، می‌توانید یک استراتژی بسیار هدفمند تدوین کنید. اما اگر در مراحل تدوین استراتژی کسب و کار با چالش یا دغدغه خاصی روبرو شدید، بهتر است از افراد کاربلد و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

در حال حاضر آکادمی 5 ستاره با مدیریت دکتر شاه حسینی، خدمات ویژه‌ای را به کسب و کارهای بزرگ و کوچک ارائه می‌دهد، می‌توانید از مشاوره‌های تخصصی آنها استفاده کنید. همچنین می‌توانید از کلاس‌های آموزشی  این مجموعه که به شکل‌های مختلف برگزار می‌شود، بهره ببرید. 

اشتراک گذاری :

مطالب اخیر

مشاوره خصوصی

آکادمی مدیران پنج ستاره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
پیمایش به بالا
همایش شکارچی کسبو کار دکتر علی شاه حسینی مدیران پنج ستاره

هدیه ویژه شما

[so_show_offers offer_ids="38893"]
این تخفیف تنها یک بار نمایش داده می شود.